Welsh Cakes


Stefan smakar på Wales-kakor?

Stefan har gjort Wales-kakor, här är receptet:



  • 7,5 dl vetemjöl
  • 4,5 tesked bakpulver
  • 1 tesked salt
  • 220 g margarin
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl russin
  • 2 ägg
  • lite mjölk

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Skär upp margarin och arbeta in det i mjölblandningen med fingrarna tills det liknar små brödsmulor. Tillsätt socker och russin och blanda i äggen. Rör om till en tjock smet, tillsätt vid behov lite mjölk.
Placera degklumpen på en mjölad arbetsbänk och kavla ut till ca ½ cm tjocklek. Skär ut runda kakor t.ex. med en räfflad pepparkaksform (2" = ca 5cm diam). Stek på båda sidor i en förvärmd, infettad plättpanna el.dyl på låg värme, tills de är gyllenbruna. Låt kallna på ett galler.
Serveras färska.

"They are Welsh Cakes !"